pondělí 17. března 2014

Megarychlovka - losos marinovaný v sojové omáčce

Už tu několikrát padlo, že mám docela velkou slabost pro syrové suroviny a zejména pak hovězí maso a lososa. Možná to některým z vás bude znít nechutně, ale já mám zkrátka ráda tu opravdovou, jemnou chuť masa v kombinaci například se syrovou zeleninou, bylinkami nebo s nějakou marinádou.

Tento recept na marinovaného lososa je extra snadný, budete na něj potřebovat jen asi 5 ingredincí a myslím, že je docela efektní jako předkrm, když chcete udělat na hosty dojem, ale zároveň nemáte čas připravovat něco složitého.


Co budete potřebovat asi pro 4 osoby:

- 300 g vykoštěného filetu z lososa bez kůže
- 4 lžíce sojové omáčky (nejlépe bez konzervantů a barviv)
- Lžičku medu
- Lžičku rýžového octa
- Půl lžičky wasabi pasty
- Asi dvě lžičky hrubozrnné soli
- K servírování: například baby špenát s jarní cibulkou a okurkou a sojovou omáčku, kdyby si někdo chtěl lososa ještě smočit :-)

Jak na to:

Do misky vlijte sojovou omáčku, přidejte med a důkladně spolu promíchejte. Přidejte rýžový ocet a wasaby a kvedlejte vidličkou, dokud se wasabi z marinádě zcela nerozpustí. Nyní do tekutiny ponořte lososa a navrch ho ještě posypte hrubozrnnou solí. Přikrejte fresh fólií nebo pokličkou a nechte lososa marinovat v ledničce 3 hodiny a nebo třeba klidně i celou noc. V mezičase klidně nakoukněte pod pokličku a lososa v marinádě obraťte, ať je pekně vychucený ze všech stran.


Poté lososa z marinády vyjměte, důkladně ho osuště ubrouskem a nakrájejte ho podélně na tenké plátky.

Servírujte se salátkem a sojovou omáčkou.


Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář :-)