úterý 14. ledna 2014

Je zima! Tak si udělejte ledovou okurkovou limonádu

Okurka, limetka, led... Tak si to představte a určitě se okamžitě v myšlenkách ocitnete někde na žhavém slunci vyvalovat se na pláži. Tyto dny jsou bohužel ještě daleko, tak si je pojďme připomenout skvělou domácí okurkovou limonádou.



Okurkovku si dávám v restauracích vždy, když ji mají v nabídce. Nevím, ale tekutá podoba této zeleniny mi přijde dokonalá. Dlouho jsem si říkala, že ji musím zkusit připravit doma a až nyní jsem se do toho pustila. Výsledek??? Ohlalala!!! Řeknu vám to asi takto, od teď budeme mít v lednici vždy extra zásobu hadovek :-)

Co budete potřebovat na 1,5 litru limonády:

- 1 okurku hadovku (neloupat, jen pečlivě umýt. Ve šlupkách je nejvíc vitamínů a navíc dodají vaší limonádě tu správnou brčálovou barvičku :-))
- 1 oloupanou limetku (... a když nemáte limetu, tak tam dejte citron :-))
- 1 l perlivé vody
- 100 ml vody
- 100 g bíleho cukru (můžete i třtinový, ale jeho hnědá barva vám trochu zkazí výsledný zelený efekt)
- Led



Jak na to:

V odšťavňovači si odšťavněte okurku a limetky. Pokud nemáte odšťavňovač použijte na limetky ruční šťavítko a okurku nastrouhejte a následně šťavu získejte mačkáním přes cedník.

Do menšího hrnce dejte vařit vodu bez bublinek s cukrem, přiveďte k varu a zredukujte na polovinu. Sirup nechte vychladnout.

Ve džbánu smíchejte okurkovo - limetkovou šťávu a sirup a následně přidejte perlivou vodu a led.... A hotovo.

Limonádu by bylo vynikající podávat ještě třeba s lístečky máty a nebo trochu přiostřit a fiknout do ní panáčka ginu :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář :-)