středa 4. prosince 2013

Ráj na zemi aneb Wine Food Market

Dnešní článek bude opět o jídle. Nějak se to tady začíná zvrhávat ve výhradně food blog... Asi to o mně něco vypovídá :-)

Každopádně, včera jsme měli nějaké zařizování na Praze 4. To je pro nás "výlet" přes celé město, ALE na druhou stranu je to kousek od Wine Food Marketu na Smíchově!!! Vždycky když máme totiž cestu kolem, je toto místo pro nás nezbytnou zastávkou a světlý bod programu :-). 

Wine Food Market je zastřešená tržnice, kde seženete italské pečivo, maso, ryby, sladkosti, zeleninu, sýry a šunky, vína, olivové oleje, italskou kávu a spoustu dalších delikates. V neposlední řadě si zde můžete dát vynikající jídlo a pití, kávu nebo domácí zmrzlinu a zákusky. Pro mě je to zkrátka ráj na zemi a Itálie v Praze. Musím se vám totiž k něčemu přiznat - jídlo a ochutnávání všeho možného je moje hobby a s přítelem se nestydíme vyrazit do Itálie s cílem ochutnat margaritu v ruchu bláznívé Neapole, dát si šunku a parmazán v parku u univerzity v Parmě nebo si vychutnat Limoncello na úpatí Amalfského pobřeží. Jsme prostě gastro turisti a nestoudně si to užíváme :-)

Ale zpět k Wine Food Marketu. Včera jsme celí natěšení započali naši malou gurmánskou chvilku skvělou domácí anasovou limonádou s mátou. Běžně si v tamní restauraci dávám okurkovou limonádu, ale tu neměli (mimochodem, připravuji článek na blog s receptem na tento geniální, osvěžující drink a jsem ve fázi testování a zkoušení různých postupů s cílem přiblížit se co nejvíce originálu). Dále jsme ochutnali úžasné gnocchi se sýrem pecorinu a tagliatelle s hříbky a hráškem. Ano, hříbky a hrášek... Vždycky si říkám, co je to za zvláštní kombinace, ale ve Wine Food Marketu to vždy funguje. Asi vědí, co dělají :-)

Gnocchi a tagliatelle

Ananasová limonáda s mátou

Restaurace

Pravidelně zde nakupujeme šunky, sýry a vždy od listopadu si ve Wine Food Marketu můžete koupit italský, stáčený, extra virgin, nefiltrovaný olivový olej v krásné skleněné lahvi (mimochodem, skvělý dárek k Vánocům). Ty oleje jsou tak dobré, že si je doma často dáváme k večeři jen bagetu, kterou si do něj namáčíme. 

Chlaďák se šunkami a sýry

Stáčené olivové oleje a nádherný živý olivovník

Wine Food Market má i vlastní pekárnu, kde seženete slané i sladké italské pečivo a nebo také skvělou pizzu.

Pekárna

Pizza - vím, že my Česi si myslíme, že čím tenčí těsto, tím italštější pizza, ale pravda je, že to tak být nemusí a tahle s nadýchaným testem, vrstvou rajčat, mozzarelou a oreganem je dokonalá.

Nakonec jsme odešli s kusem parmazánu, prosciuttem, polosušenými rajčaty, olivami a pancettou, na které si nyní pochutnávám v podobě spaghett alla carbonara (super recept zde - klik).


K dokonalosti nechybí ani milý a ochotný personál, živá hudba v podobě klavíristy a možnost parkování přímo v areálu marketu.

Uff všechna ta chvála zní jako nějaká reklama :-) Kéž by si to někdo ve Wine Food Marketu přečetl a zaměstnal mě jako hlavního ochutnávače a vychvalovače :-)

A co vy, máte tip na nějaký zajimavý gurmánský podnik ať už v Čechách nebo v zahraničí?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář :-)