pondělí 18. listopadu 2013

V čem si právě frčím - listopad

Je listopad a mám zase spoustu oblíbených položek, které s vámi chci sdílet :-)

Svíčky
Několik posledních týdnů zapaluji svíčky kdykoliv (klidně i k ranní kávě) a kdekoliv (jojo, máme jednu i na záchodě :-). Cítím se tak útulně (určitě chápete, co tím chci řict :-) a ta světýlka mi pomalu navozují vánonoční náladu.
Mimochodem, ozkoušela jsem různé svíčky (od legendárních Yankee Candle až po svíčky z L'Occitane nebo Rituals), ale žádná nevoněla tak krásně, intenzivně, ale zároveň nevtíravě, jako obyčejná Tindra svíčka (vůně skořice a jablko na podzim - zimu ideální) z Ikea za 29 Kč (na fotce hnědá, druhá zprava).


Hoi Sin omáčka
Ráda doma připravuji "čínu", jak tomu v Čechách říkáme a s Hoi Sin to získalo úplně jiný rozměr. Jde vlastně o čínskou barbecue omáčku, která obsahuje směs fazolí, čínských švěstek a sojovky a ta chuť je vážně unikátní a skvěle oživí jídlo. Sežete ji například v Globusu v orientálním koutku nebo v Marks&Spencer Food.


Zde je rychlý recept, jak omáčku využít (množství masa a zeleniny je na vás).

Kuřecí, krůtí nebo hovězí zadní nakrájejte na nudličky, naložte do sojové omáčky (používám značku Kikkoman), kukuřičného škrobu a vajíčka a nechte odpočívat asi půl hodiny. Nakrájejte si na nudličky různé druhy zeleniny (ráda používám řapíkatý celer, celer, mrkev, cibuli a červenou papriku), utřete 2 stroužky česnek a nastrouhejte kousek čertvého zázvoru.
Maso zprudka orestujte na wok pánvi a dejte ho stranou na talíř vyložený ubrouskem. Pánev očistěte a osmahněte na ní zprudka zeleninu, utřený česnek a zázvor. Když je zelenina opražená, ale stále ještě křupavá, přidejte maso a mandle nebo arašídy, které jste si před tím opražili na pánvi. Vše promíchejte a na závěr přidejte asi 2 lžíce Hoi Sin omáčky.


Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi. Budete se olizovat až za ušima :-)


Čtení - A hory odpověděly - Khaled Hosseini
Od Hosseiniho jsem na posezení "zhtla" Lovce draků i Tisíce planoucích sluncí, takže když po šesti letech vyšel jeho další román A hory odpověděly, byla to pro mě "must have" kniha.  Jsem teprve na začátku, ale okamžitě mě do děje vtáhl autorův skvělý vyprávěčský styl. Na Hosseiniho románech se mi líbí, že píše lidsky a jeho postavy nejsou "černo - bílé". Zajímavé jsou také reálie z Afganistánu.


Breaking Bad
Tak jako miliony dalších, i my jsme doma propadli seriálu Breaking Bad a každý večer si pustíme alespoň jeden díl (hmhm ale většinou dva - tři, protože jsme vždycky strašně napjatí, jak to bude pokračovat). Nebudu se zde rozepisovat o čem seriál je, ale chci zmínit, že děj vás úplně pohltí a herecké výkony hlavních hrdinů jsou brilantní. S přítelem vždy diskutujeme, kam se může zápletka ubírat a sázíme se, co bude dál.
Níže koukněte na sestřih scén z Breaking Bad.



Blog Gal Meets Glam - http://galmeetsglam.com
Blog hlavně o módě, ale i kosmetice a bydlení. Na blogerku Julii a její outfity je opravdu radost pohledět a její kreace jsou velkou inspirací.


Máte také nějaké tipy na dobrý seriál, poutavou knihu, zajímavý blog nebo vynikající recept? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář :-)